Apple a Tim Cook mluvili o úsilí společnosti chránit zaměstnance imigračního programu DACA a nyní jedná o dalším postoji. Podle společnosti Axios je Apple mezi dlouhým seznamem společností, které podepsaly krátkou zprávu, podporující snahu zabránit tomu, aby Donald Trump ukončil DACA.



Vedle společnosti Apple, firmy jako Twitter, Google, Microsoft, IMB a Lyft vyjádřily svou podporu této výzvě. V odděleném soudním řízení podepsala viceprezidentka společnosti Apple Deirde O’Brien, že firma má přes 250 zaměstnanců právě z DACA, kteří pomáhají společnosti, „vynikají při vytváření nejvíce inovativních produktů„, dodala.

„Tito talentovaní a podnikaví lidé plní důležité a rozmanité role v celé společnosti, včetně operací, výzkumu a vývoje, správy, prodeje, marketingu a maloobchodu. Tito zaměstnanci jsou také důležitými přispěvateli k jedinečné kultuře společnosti Apple. Tato jedinečná kultura umožňuje zaměstnancům v celé společnosti Apple dělat tu nejlepší práci v jejich životě a vyniknout při vytváření nejmodernějších produktů a poskytování nejlepších služeb zákazníkům“, také uvedla Deirde O’Brien.Zdroj: 9to5mac.com