iPhone, iPod a iPad je testován Applem v krutých podmínkách, ale i tak může mít na zařízení velký vliv. Garantovaný pohotovostní režim zvládnou v teplotě od -20 až do +45 stupňů celsia. Ovšem pozor například baterie v teplotním rozdílu -10 nebo +25 stupňů může vykazovat zcela odlišnou výdrž a je za tím vším jednoduchá fyzika. Mráz samozřejmě ovlivňuje výdrž baterie negativně.



Výdrž baterie v mrazu je pouze krátkodobá a při postupném zvýšení teploty se výdrž opět navýší. Při zmrznutém iPhonu, iPodu nebo iPadu raději nic neuspěchejte. Vydržte nejméně 20 minut a až potom připojte nabíječku k zařízení.

Rychlý přechod ze zimy do tepla může mít na zařízení fatální důsledky v podobě srážení vlhkosti z krystalků mrazu. Proto nechte iPhone, iPad nebo iPod raději postupně rozmrznout a v žádném případě jej nedávejte např. na radiátor nebo ke krbu.

 

iphone led zimaPočítejte i se zamrnutím krystalů LCD displeje, tato technologie totiž využívá tekuté krystaly a ty v mrazu reagují zatuhnutím, takže displej bude mít pomalejší odezvu, než v normálních plusových teplotách. Pozor hrozí i finální zamrznutí tekutých krystalů, při dlouhodobém vystavení mrazu, to poznáte snadno, tak že displej přestane úplně reagovat na dotekovou vrstvu. Z tohoto stavu se bohužel displej už nemusí dostat.

Rozhodně doporučujeme v zimě používat kryty pro zařízení, ochranné fólie a skla chránící displej.

snow-mountain-wallpaper-for-iphone-llcc