Apple hledá v Indii další pozemky v Bangalore pro rozšiření své stávající montážní linky, podle nové zprávy dnes Bloomberg. Vedoucí pracovníci Wistronu údajně navštívili město a sledovali pozemky o rozloze přibližně 100 akrů, včetně jednoho pozemku v blízkosti letiště. Tchajwanský výrobce může využít plánování montážní linky i pro jiné značky.



Firma Wistron začala vyrábět iPhone SE v Indii v květnu tohoto roku. Společnost požádala státní úředníky o celou řadu daňových a politických změn, aby pomohli vybudovat svou infrastrukturu pro montáž telefonů iPhone v Indii a dnešní zpráva naznačuje, že to bude pokračovat.

Indie nedávno vyhnala Spojené státy, aby se po Číně stala druhým největším světovým výrobcem smartphonů na trhu podle průzkumu, který provedl analytik ze společnosti Canalys. Apple se však zatím snažil dosáhnout výrazného poklesu, hlavně proto, že jeho smartphony jsou mnohem dražší než konkurenti jako Oppo a Xiaomi. Ale také proto, že vláda ukládá tarify na zařízení vyráběných mimo zemi, a proto se Apple pokouší sestavit více iPhonů tam.

Podmínkou pro prodej a kamennou prodejnu v Indii je určité procento výroby pocházející přímo z Indie. To je důvod proč byl Apple nucen spustit výrobní linky na iPhone.

Zdroj: macrumors.com