Počítačoví vědci společnosti Apple, kteří pracují na autonomní technologii vozidel, zveřejnili článek o výzkumu, který popisuje, jak mohou auta s vlastním pohonem pozorovat cyklisty a chodce.



Článek od Yin Zhou a Oncel Tuzel byl předložen modernímu vědeckému předtiskovému archivu arXiv dne 17. listopadu, což je první zveřejněný výzkum společnosti Apple o autonomní automobilové technologii. Práce je nazvána „End-to-End Learning for Point Cloud“, je založená na 3D detekci objektů a popisuje, jak nový software zlepšuje schopnost systémů LiDAR rozpoznávat vzdálenost objektů včetně chodců a cyklistů.

Automobily s vlastním pohonem obvykle používají kombinaci standardních fotoaparátů a jednotek LiDAR pro získání informací o okolním světě. Výzkumný tým společnosti Apple uvedl, že získali „velmi povzbudivé výsledky“, když použili pouze údaje LiDAR k identifikaci cyklistů a chodců. Pokusy prý byly omezeny pouze na počítačové simulace. Společnost Apple pravděpodobně pracuje na autonomním systému řízení od roku 2014, kdy se poprvé objevují zprávy o úsilí o vytvoření elektrického vozidla.

Zdroj: macrumors.com