Prodej iPhone X byl zahájen na začátku tohoto měsíce a lidé se pokoušejí různě oklamat Face ID, novou funkci biometrického rozpoznávání obličeje zabudovanou do zařízení jako primární bezpečnostní funkci. Face ID bylo zatím podvedeno dvojčaty, dětmi a dokonce i maskou.



Vietnamská bezpečnostní společnost Bkav v polovině listopadu vydala video, kde ukazovala, jak lze Face ID oklamat pomocí masky. Dnes Bkav sdílí druhé video s novou maskou a jasnějším pohledem na to, jak maska oklamala funkci Face ID a to i přesto, když je zapnutá funkce „Požadovat pozornost“.

Bkav použil 3D tištěnou masku vyrobenou z kamenného prášku, její výroba stála přibližně 200 dolarů. 2D infračervené obrazy očí pak byly nalepeny přes masku, aby napodobovaly skutečné oči. Bkav uvádí, že materiály a nástroje používané při vytváření masky jsou „volně dostupné“ a že Face ID tedy není dostatečně bezpečné.

Stojí za to si povšimnout, že podvedení Face ID tímto způsobem vyžaduje 3D tiskárnu, několik set dolarů za materiály, fyzický přístup k osobě a podrobné fotografie obličeje, které mohou být použity k rekonstrukci masky.

Zdroj: macrumors.com