Chyba, kterou objevil vývojář Lemi Ergin, umožňuje komukoli přihlásit se do účtu administrátora pomocí uživatelského jména „root“ bez hesla. To funguje při pokusu o přístup k účtu správce na odemčeném počítači Mac a také poskytuje přístup na přihlašovací obrazovku uzamčeného počítače Mac.



Otevřete Předvolby systému, vyberte možnost Uživatelé a skupiny, klepnutím na zámek proveďte změny, do pole uživatelského jména zadejte „root“, klikněte myší na heslo, ale pole ponechte prázdné, klikněte na tlačítko Odemknout a měl by vám být umožněn plný přístup k přidání nového účtu správce.

Na přihlašovací obrazovce můžete také použít root trik, abyste získali přístup k počítači Mac po povolení funkce v System Preferences. Na přihlašovací obrazovce klikněte na a pak znovu zadejte „root“ bez hesla. To umožňuje administrátorský přístup přímo z uzamčené přihlašovací obrazovky, přičemž účet může zobrazit vše v počítači.

Zdá se, že tato chyba je přítomna v aktuální verzi macOS High Sierra, 10.13.1 a beta verzi macOS 10.13.2, která je v současné době testována. Dokud nebudou potíže vyřešeny, můžete povolit účet root s heslem, abyste zabránili této chybě.

Zdroj: macrumors.com