ModMy oznámila, že ukončila své výchozí servery ModMyi pro Cydii, což je v podstatě alternativní App Store pro stahování aplikací, témat, vylepšení a dalších souborů na iPhone, iPad a iPod touch jailbreak.



ZodTTD / MacCiti se také minulý týden vypnul, což znamená, že dva ze tří hlavních serverů pro Cydii již od tohoto měsíce nejsou aktivní. ModMy doporučuje vývojářům v jailbreaking komunitě používat BigBoss, což je jeden z posledních hlavních serverů Cydia, který zůstává funkční.

Uzavření dvou hlavních serverů Cydia je pravděpodobně důsledkem klesajícího zájmu o jailbreaking, který poskytuje přístup k systému a umožňuje uživatelům upravovat iOS a instalovat neschválené aplikace na iPhone, iPad nebo iPod touch.

Jedním z negativních věcí je to, že vždy došlo k porušení licenční smlouvy s koncovým uživatelem společnosti Apple, s kterou souhlasí každý uživatel iOS. I když není ve Spojených státech nelegální, kvůli výjimce v zákoně o autorských právech jailbreaking také technicky zruší záruku na vaše zařízení.

Zdroj: macrumors.com