OLED panely by měly do roku 2018 proniknout až na 30 procent trhu s displeji smartphonů, a to díky rostoucímu přijetí od dodavatelů smartphonů podle průmyslových zdrojů (společnosti DigiTimes).



Dodávky OLED panelů zůstanou omezeny v první polovině roku 2018, neboť Samsung Display bude nadále jediným dodavatelem, který může masově vyrábět panely, zatímco konkurenti včetně LG Display, Japan Display (JDI) a Sharp mohou začít s objemovou produkcí OLED panelů nejdříve v druhé polovině roku 2018 uvedly zdroje.

Řekněme, že tato míra penetrace by mohla vyšplhat na vyšší úroveň, kdyby se podle uvedených zdrojů vyřešilo problém s vypálováním v souvislosti s panely OLED. Několik zpráv se objevilo v říjnu o potenciálních problémech vypálování obrazovky nebo uchování snímků s novým smartphonem Pixel 2 XL od společnosti Google.

Apple doporučuje využívat automatický jas, teplotu displeje a případně režim nízké spotřeby baterie, tyto kroky totiž dostatečně prodlužují životnost OLED displeje u iPhonu X a příští generace mají jít ve stejném směru. Nutno dodat, že se jedná pouze o doporučení Applu, ale rozhodnutí je na každém uživateli.

Pokročilé LCD panely společnosti Japan Display, které nazývá jako plnoaktivní LCD displej, údajně splňuje nebo překonávají některé výhody OLED za nižší cenu a společnost Apple má zájem o jejich získání pro použití alespoň u některých iPhonů, které mají začít debutovat v řadě smartphonů v roce 2018, podle The Wall Street Journal.

Zdroj: macrumors.com