Apple Watch jsou opět nejoblíbenější chytré hodinky na světě a to nejen ve třetím čtvrtletí, kde byl tržní podíl 41 procent. Ve druhém čtvrtletí sice měl Apple 49,6 procentní podíl na trhu, nižší výsledky za poslední čtvrtletí jsou ovlivněny sezóností, jelikož léto je tradičně pomalejším obdobím v prodeji u Applu.



Někteří zákazníci také mohou odkládat nákupy, v souladu se zprávami o modelech Apple Watch Series 3 s LTE, které byly v září skutečně představeny. Apple Watch dosáhly v období měsíců červenec až září přibližně 2,7 milionu kusů, což bylo méně než 3,4 milionu kusů v předchozím čtvrtletí.

Samsung skončil za Apple Watch s odhadovaným počtem 700 000 zásilek, což je také mírně nižší než předchozí čtvrtletí.

Garmin se umístil na třetím místě se 600 000 zásilkami, což se nezměnilo od předchozího čtvrtletí. Fossil a Continental Wireless, obsadili čtvrté místo s dodávkami 500.000 chytrých hodinek. Všichni ostatní producenti chytrých hodinek dodali v tomto čtvrtletí 1,7 milionu kusů.

Apple oficiálně nepublikuje počet prodaných kusů Apple Watch, protože ty patří podle Applu do jedné kategorie „Ostatní výrobky“, kde je i Apple TV, AirPods, Beats, iPod a další příslušenství.

V konferenčním hovoru začátkem tohoto měsíce oznámil generální ředitel Applu Tim Cook, že tržby Apple Watch vzrostly meziročně o 50 procent. Apple zaznamenal tržby ve výši 3,2 miliardy dolarů z kategorie „Ostatní výrobky“, což představuje nárůst o 36 procent ročně.

Zdroj: macrumors.com