Pokud jste měli dostatek štěstí a našli jste pod stromečkem nový iPhone, nebo jste použili dárkovou kartu k nákupu zařízení, první věc, která vás napadne, je rozhodování o tom, jaké aplikace si můžete stáhnout. Abyste se mohli rozhodnout, máme pro vás seznam několika aplikací, které by vám neměli chybět.



Sociální a komunikační

V roce 2017 je extrémně pravděpodobné, že průměrný majitel iPhone nebo iPad bude chtít využívat nějakou ze sociálních sítí. Prakticky každý má účet na Facebooku a Twitteru. Pokud spravujete skupinu nebo stránku na Facebooku pro hobby nebo podnikání, zvažte použití aplikace Facebook Pages Manager, pomocí které ze stránky spravovat přímo. Vedle oddělení stránky, kterou spravujete od osobního profilu nabízí aplikace také přehled, přístup k doručené poště a oznámení a umožňuje psát příspěvky a naplánovat jejich pozdější publikaci.

Uživatelé Facebooku také jistě znají Instagram, který je vlastní sociální sítí, ale můžete pomocí něj sdílet obrázky přímo do kanálu Facebook. Samozřejmě můžete fotografie a videa pořídit přímo fotoaparátem v iOS, ale aplikace nabízí více kreativních možností. Noví uživatelé iOS, by měli také věnovat pozornost vlastním komunikačním nástrojům společnosti Apple, které jsou součástí systému iOS. FaceTime je schopen přijímat a odesílat zvukové zprávy a video hovory s dalšími uživateli FaceTime, zatímco Zprávy mohou být použity k odesílání iMessages.

Úprava obrázků a kreativita

Pixelmator je fantastická aplikace pro úpravu obrázků, která dokáže téměř vše, co byste chtěli udělat s fotografií, od vytváření složitých vícevrstvých kompozic až po základní úpravy snímku. K dispozici je za mimořádně dobrou cenu ve srovnání s hlavním rivalem Photoshopem, stojí 899 Kč. Pro ty, kteří získali produkty iPad Pro a Apple Pencil, stojí za zvážení aplikace Paper od FiftyThree. Tato aplikace nabízí čisté rozhraní a všechny nezbytné nástroje, které potřebujete k tomu, abyste na iPadu Pro mohli kreslit, což je ideální pro umělce a karikaturisty.

Pokročilejším nástrojem pro malování je Procreate, což je oceněná aplikace, která poskytuje vysokou úroveň ovládání a bezpočet různých možností pro získání nápadu pro malování. Nabízí 136 různých kartáčů s 35 přizpůsobitelnými nastaveními pro každý kartáč, to je skvělá aplikace, která stojí 299 Kč.

Produktivita

Pokud budete pomocí iPhone nebo iPadu pracovat, Apple do iOS zahrnul řadu nástrojů produktivity. Textový editor stránek nebo prezentace nabízí všechny klíčové funkce, na které jste zvyklí v Office a to zcela zdarma. Ti, kteří jsou přece jen zvyklí pracovat v sadě nástrojů Microsoft Office, ho budou moci také používat, protože Microsoft vydal verzi pro iOS.

Používat tedy budete moci Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneNote a mnoha dalších aplikací. Pokud potřebujete dokumenty pouze prohlídnout, můžete si tyto aplikace stáhnout zcela zdarma. Pokud vám nestačí organizátor a nástroj pro připomínky od Applu, OmniFocus je manažer, který vám pomůže naplánovat váš den a rozdělit dlouhý seznam na menší, zvládnutelné části. OmniFocus stojí 1 190 Kč.

Audio a video zábava

Většina televizních kanálů a sítí nabízí nějakou aplikaci pro streamování, která poskytuje přístup k vysílanému obsahu, i když v některých případech bude vyžadovat autentifikaci, aby se potvrdilo, že máte aktivní předplacenou službu. Existuje poměrně málo internetových televizních služeb s relativně přiměřenými předplatnými, které lze použít v službě Pay TV. Pro USA tyto služby zahrnují Sling TV, DirecTV Now, PlayStation Vue, Hulu a YouTube TV, s podobnými nabídkami na jiných trzích. Nezapomeňte, že existují další služby pro streamování videa, které nabízejí odlišný obsah od obvyklých televizních vysílání, jako je například Netflix a Amazon Prime Video.

Další návrhy

Samozřejmě můžete požádat Siri o předpověď počasí, ale pokud chcete vedět podrobnější informace, podívejte se na Weather Underground. Tato aplikace využívá více než 250 000 meteorologických stanic pro poskytování místních předpovědí, aktuálních podmínek, radarových zobrazení a dalších důležitých údajů pro vnější prostředí, doplněných přizpůsobitelnými výstrahami upozorňujícími na hlavní události počasí, které vás zaujmou. Usnadněte si svoji práci pomocí Workflow. Tento nástroj vám umožní vytvářet nejen libovolnou kombinaci akcí, ale i výkonné pracovní postupy pro váš iPhone, iPad a Apple Watch.

Zdroj: appleinsider.com