Během jednoho dne, kdy společnost Apple potvrdila, že jejich aktualizace softwaru, způsobuje zpomalení starších modelů iPhone, Apple obdržel dvě soudní žaloby od lidí, kteří byli tímto jednáním pobouřeni.



První žalobu podali zákazníci v Illinois, Ohio, Indiana a Severní Karolíně, kteří tvrdí, že Apple působil klamným, nemorálním a neetickým způsobem tím, že zpomalil jejich iPhony, které byly vyrobeny od roku 2012 – iPhone 5 do roku 2016 – iPhone 7. Tvrdí, že Apple zbytečně vystavuje spotřebitele k nákupu novějších a dražších iPhonů, kdy by náhradní baterie mohla spotřebitelům umožnit, aby i nadále používali své starší iPhony.

Druhou žalobu podal obyvatel Los Angeles, Stefan Bogdanovich, který podobně tvrdí, že účelné zpomalení starších modelů iPhone je zbytečné. Také tvrdí, že tento krok poškozuje zákazníky, protože znehodnocuje starší modely iPhone. Apple uvedl, že na některých iPhonech snižuje výkon CPU, aby prodloužil jejich životnost. Vzhledem k tomu, že baterie stárnou, aktualizace společnosti Apple jsou pokusem o zlepšení výkonu, aby zůstal optimální po celou dobu životnosti baterie. Pokud máte starší iPhone, můžete ho výrazně zrychlit jednoduše tím, že vyměníte starou baterii za novou.

Zdroj: cultofmac.com