Apple vydal iOS 11.2 dříve, aby se vypořádal s vážnou chybou notifikace, která se objevila u některých uživatelů dne 2. prosince, a zatímco tato aktualizace nabízela i Apple Pay Cash, tato funkce při vydání nebyla aktivována společností Apple.



Apple dnes oficiálně zpřístupnil Apple Pay Cash ve Spojených státech, takže jej mohou používat všichni majitelé iPhonu a iPadu, kteří mají instalaci iOS 11.2. Apple Pay Cash se momentálně rozjíždí, takže může chvíli trvat, než bude plně funkční a dostupný všem. Apple Pay Cash je nová peer-to-peer platební služba společnosti Apple, navržená tak, aby umožnila rychlé převody peněz.

Pomocí služby Apple Pay Cash můžete díky aplikaci Zprávy odesílat a přijímat peníze prostřednictvím konverzací iMessage. Hotovost je odeslána z propojené debetní nebo kreditní karty, přičemž přijatá hotovost je uložena na kartě Apple Pay Cash v aplikaci Peněženka a může být použita při nákupu nebo převedena na bankovní účet. Apple Pay Cash bude také k dispozici na Apple Watch, jakmile bude nainstalován watchOS 4.2 a očekáváme, že to bude již brzy.

Zdroj: macrumors.com