Společnost Apple oznámila, že Apple Pay Cash je oficiálně dostupná dnes pro všechny uživatele iOS 11.2 s kompatibilním modelem iPhone nebo iPad v USA. Služba peer-to-peer měla být dostupná v pondělí v systému iOS 11.2.



Někteří uživatelé ale obdrželi chybové hlášení o tom, že služba není k dispozici. Problémy s aktivací byly vyřešeny pro mnoho uživatelů později v průběhu dne, i když u některých uživatelů může tento problém stále trvat. Apple Pay Cash umožňuje rychlé převody peněz, podobně jako konkurenční služby Square Cash a Venmo. Po nastavení aplikace Apple Pay Cash otevřete aplikaci Zprávy, klepněte na ikonu App Store, dále klepněte na Apple Pay, nastavte částku v dolaru, zvolte platit, vyberte platební kartu a bezpečně ověřte pomocí Touch ID nebo Face ID.

Vybrat můžete jakoukoliv debetní nebo kreditní kartu v aplikaci Peněženka nebo kartu Apple Pay Cash. Apple Pay Cash je k dispozici na iPhone 6 a novějších, iPhone SE, iPad Pro, iPad Air 2 a iPad mini 3 se systémem iOS 11.2. Společnost Apple doporučuje, aby zákazníci, kteří aktualizovali systém iOS 11.2 před dnešním dnem, restartovali své zařízení, pokud se služba Apple Pay Cash nezobrazuje.

Zdroj: macrumors.com