Společnost Apple snížila náklady na výměnu baterií o 29 dolarů pro iPhone 6 a všechny novější modely. Apple předtím uvedl, že ke konci ledna nabídne levnější výměnu baterií, ale tento čas změnil a potvrdil okamžité snížení nákladů ve vyjádření pro web TechChrunch.



„Očekávali jsme, že budeme potřebovat více času na to, abychom byli připraveni, ale rádi nabídneme našim zákazníkům nižší ceny“, uvedl Apple. Počet kusů některých náhradních baterií mohou být omezené. Bylo uvedeno, že Apple uměle zpomaluje starší iPhony, aby přiměli zákazníky k zakoupení nových modelů, ale skutečným problémem byla nedostatečná informovanost ohledně změn řízení spotřeby, které začaly v systému iOS 10.2.1. Když byl v únoru vydán iOS 10.2.1, Apple jen nejasně uvedl, že dělá vylepšení pro snížení výskytu neočekávaných problémů.

Rozhodl se pouze vysvětlit, že provedené změny mohou způsobit dočasné zpomalení některých starších iPhone se slabšími bateriemi. Problém se dostal ven na začátku prosince, kdy uživatel Redditu prohlásil, že výkon jeho iPhone výrazně vzrostl po výměně baterie. Apple uvedl, že na začátku roku 2018 uvede do provozu novou verzi iOS s novými funkcemi, které uživatelům umožní vidět lépe stav jejich baterie, takže si mohou sami zkontrolovat, zda ovlivňuje výkon či nikoliv.

Apple uvedl, že levnější výměny baterií pro iPhone budou k dispozici po celém světě v prosinci 2018. Poplatek 29 USD se vztahuje na Spojené státy, přičemž ceny se liší v jiných zemích na základě směnných kurzů. Chcete-li baterii vyměnit, doporučujeme kontaktovat podporu společnosti Apple telefonicky, pomocí online chatu, e-mailem nebo na Twitteru nebo naplánovat schůzku Genius Bar v Apple Store pomocí Apple Support.

Zdroj: macrumors.com