S cílem omezit spolupráci s firmou Qualcomm Apple tvrdí, že uzavře partnerství s tchajwanskou společností MediaTek, která by mohla nabízet čipové sady modemů pro iPhone v roce 2018.



Potenciální partnerství bylo ohlášeno v úterý na webu DigiTimes. Zpráva potvrdila, že MediaTek má šanci zajistit modemové objednávky od Apple. Společnost Cupertino již převedla polovinu svých čipů pro modem iPhone od společnosti Qualcomm do společnosti Intel, to proběhlo poté, co Apple podala žalobu počátkem tohoto roku. Navíc dohoda mezi MediaTek a Apple byla již dříve ohlášena v The Wall Street Journal v říjnu.

Podle webu DigiTimes má Apple tři klíčové požadavky, které očekává od dodavatelů: musí nabízet přední technologickou konkurenceschopnost, musí mít komplexní plány produktů a v neposlední řadě také spolehlivou logistickou podporu. Po vydání iPhone X bylo spekulováno, že MediaTek by mohla spolupracovat s Apple na budoucích produktech, jako jsou inteligentní reproduktory a bezdrátové nabíjecí zařízení. To by naznačovalo, že MediaTek by mohla přispět k výrobě produktů HomePod a AirPower.

Zdroj: appleinsider.com