Cena Bitcoinu klesla za posledních pár hodin o 85.000,- Kč z původních 433.111,- Kč za jeden celý Bitcoin (data z Coinbase.com). Velký vliv na hodnotu Bitcoinu má otevření kryptoměny Bitcoin Cash, ve směrnárně Coinbase. Tato směnárna je totiž nejstarší peněženkou a zároveň i největší a to hlavně pro své jednoduché prostředí, kde mohou zákazníci nakupovat kryptoměny pomocí Visa, nebo MasterCard.



Bitcoin Cash se objevil na začátku srpna, kdy skupina vývojářů vytvořila samostatnou verzi blokové řady Bitcoin, takže více transakcí by bylo možné zpracovávat rychleji, s nižšími souvisejícími poplatky.

Když se poprvé objevila zpráva o potenciálním rozdělení nebo „štěpení“ v blokové řadě, Coinbase uvedl, že nebude podporovat obchodování s novou měnou, ale v srpnu změnila směnárna své rozhodnutí a uvedla, že zákazníci budou moci nakupovat Bitcoin Cash od prvního dne roku 2018.

Po dnešní aktualizaci aplikace budou všem uživatelům připsána částka Bitcoin Cash, která se rovná jejich bilančnímu zůstatku v okamžiku, kdy bylo štěpení provedeno 1. srpna. Bitcoin Cash trading bude také k dispozici na GDAX, což je bratrská burza patřící pod Coinbase.

Jednoduchý graf Bitcoinu a Bitcoinu Cash.

Začít obchodovat můžete snadno prostřenictvím peněženky Coinbase, kde si zakoupíte měnu bitcoin, třeba jen za 500,- Kč. Není pravdou, že si musíte koupit jeden celý bitcoin. Navíc přes tento odkaz získáte zdarma 10$.

AppleNovinky.cz jsou součástí bitcoinové komunity. Více se můžete dočíst v našem článku. Veškeré prostředky z podpory investujeme zpět do našeho magazínu a nezůstanou nikomu v kapse. Zároveň vždy zveřejníme věnovanou částkou, poděkováním a jaká bude další cesta věnované částky do peněženky magazínu.

BTC adresa magazínu AppleNovinky.cz1JmavnAsEbeJLRYHdB8t1dZNQCykQHNEQ8