Zranitelnost aplikace HomeKit v systému iOS 11.2, která umožnila neoprávněný přístup k doplňkům HomeKit, které zahrnovaly i inteligentní zámky, byla opravena, firma Apple to uvedla dnes ve svém prohlášení na webu 9to5Mac.



„Problém byl již opraven. Oprava dočasně zakazuje vzdálený přístup ke sdíleným uživatelům, ten bude obnoven v aktualizaci softwaru počátkem příštího týdne.“ Ačkoli tato chyba ovlivnila všechna zařízení HomeKit, je pro uživatele HomeKit zvlášť zajímavé, že ti, kdo používají inteligentní zámky a další zařízení podporující HomeKit, které umožňují přístup do domova mohli být obzvlášť ohroženi, neboť někdo, kdo je schopen využít tento druh problému, může získat přístup do bytu bez klíče.

9to5Mac uvádí, že společnost Apple byla v říjnu poprvé informována o problému zabezpečení a dalších souvisejících chybách aplikace HomeKit. Některé problémy byly vyřešeny v systémech iOS 11.2 a watchOS 4.2. Od svého uvedení v roce 2014 HomeKit zaznamenal mnoho významných zlepšení a zařízení, které HomeKit podporují je také výrazně více.

Zdroj: macrumors.com