Zvyšující se počet majitelů iPhone X, kteří mají děti zjišťují, že nemohou potvrdit rodinné nákupy pomocí Face ID. Rozsah tohoto problému nedávno zdůraznil ArsTechnica, který souvisí se stránkou podpory společnosti Apple, která obsahovala stovky stížností.



Uživatelé iPhone X nemohou používat Face ID pomocí funkce „Požádat o koupi“, která umožňuje rodičům schvalovat nákupy i stahování iOS. Na starších zařízeních se systémem iOS mohou rodiče použít Touch ID, aby schválili žádost o koupi, ale majitelé iPhone X jsou nuceni zadávat své heslo ručně při každé příležitosti, což značně obtěžuje majitele zařízení, kde je více členů v rodině.

Neschopnost schvalovat rodinné nákupy pomocí Face ID je pozoruhodné, jelikož společnost Apple ji uvedla na trh jako funkční náhradu za Touch ID, ale také za zvýšené zabezpečení. Zdá se, že problém, který způsobuje chybějící funkci se objevil až v poslední době kvůli popularitě dárkových karet App Store v průběhu Vánoc. Face ID je obecně velmi bezpečná funkce a zatímco některé pokusy o oklamání tohoto prvku byly úspěšné, mnohé zahrnují komplikované technické metody a hodně příprav.

Zdroj: macrumors.com