Facebook vydal novou samostatnou aplikaci zaměřenou na děti do věku 13 let, která má usnadňovat dětem bezpečný video chat a komunikaci s rodinou a přáteli. Aplikace Messenger Kids je k dispozici pouze na iPhone, iPod touch a iPad ve Spojených státech.



Společnost Facebook uvedla, že vyvinula aplikaci, na které spolupracovali odborníci z oblasti vývoje dětí a online bezpečnosti. Služba Messenger Kids nevyžaduje, aby děti vytvořily účet ve službě Facebook, ale místo toho žádá rodiče, aby aplikaci stáhli, ověřili ji a pak vytvořili miniaturní profil svého dítěte, který je propojen s Facebook účtem rodiče. Jakmile rodiče aplikaci stáhnou, děti mohou mít individuální nebo skupinové videohovory pouze s kontakty schválenými jejich rodiči.

Na domovské obrazovce aplikace jsou zobrazeny tyto schválené kontakty, stejně jako ty, které jsou online. Podobně jako u jiných aplikací Facebook i zde najdete emoji a zvukové efekty, které lze použít v rámci videochatu. Děti budou moci odesílat fotky, videa a textové zprávy a upravovat je pomocí obrázků GIF, rámečků a samolepek a to nejen svým přátelům v programech Messenger Kids ale i dospělým členům rodiny. Dospělí tyto zprávy obdrží v běžné aplikaci Messenger. Facebook uvedl, že v programech Messenger Kids nejsou žádné reklamy a žádné informace o dítěti z aplikace se nepoužívají pro reklamy.

Zdroj: macrumors.com