Diskuze nad Apple kvůli zpomalování starších iPhonů stále pokračuje. Apple čelí řadě soudních sporů ohledně tohoto problému a dnes je uvedeno, že FCC v Jižní Koreji nyní hledá vysvětlení od výrobce iPhone.



Korejský vysílající a telekomunikační regulátor oficiálně hledal vysvětlení od společnosti Apple na základě obvinění, že se pokusil podvést zákazníky záměrným zpomalením zařízení bez varování, podle zdrojů ze dne 28. prosince. „Doufáme, že budeme mít nějaké odpovědi na to, zda společnost Apple záměrně omezila výkon starých telefonů iPhone a snažila se to tajit před zákazníky,“ uvedla Korea Communications Commission.

Společnost Apple již vysvětlila, že podniká kroky, pomocí kterých se snaží získat vyšší výkon, než je tomu u starých lithium-iontových baterií. Mnoho lidí však kritizovalo společnost za to, že podnikla kroky bez toho, aniž by o tom předem informovala. Ve výzkumu na webu 9to5mac byly názory na toto téma rozděleny, ale největší počet lidí si myslel, že Apple měl předem informovat o tom, co chystá.

Zdroj: 9to5mac.com