Google vydal beta verzi svého prohlížeče Chrome 64. Ta nabízí lepší blokování vyskakovacích oken, ztlumení zvuku na celém webu a celou řadu dalších funkcí. Vylepšený nástroj pro blokování vyskakovacích oken zabraňuje stránkám, které by mohly být poteniciálními hrozbami.



Například maskování odkazů ve formě tlačítka pro přehrávání videí, ovládací prvky stránek nebo průhledné překryvy – při otevření nových karet nebo oken. Mezitím, jak bylo oznámeno v listopadu, ostatní bezpečnostní opatření v prohlížeči Chrome zabrání  automatickému přesměrování škodlivých stránek. Prohlížeč Chrome 64 vás také snadněji ochrání před nežádoucím obsahem vloženým přímo do stránek.

Pokud dojde k pokusu o přesměrování bez vašeho vědomí, zůstanete na své aktuální stránce, kde se vám objeví detailní informace o stránce která byla zablokována. Tato verze také přidává nové nastavení zvuku na celém webu. To můžete zobrazit klepnutím na zelený zámek v panelu URL. Platí vždy pro aktuální stránku, pokud tedy chcete vypnout zvuk na více kartách, musíte to udělat zvlášť. Prohlížeč také podporuje přehrávání HDR videa. Vyžaduje aktualizaci Windows 10 Fall Creator Update a HDR kompatibilní grafickou kartu.

Zdroj: 9to5google.com