Modely iPhone X vybavené modemem Snapdragon X16 společnosti Qualcomm dosahují mnohem lepší rychlosti LTE než verze s modelem XMM7480 firmy Intel, a to podle testování signálů společnosti Cellular Insights.



Výsledky ukazují, že snížením signálu iPhone X s modemem Intel začal zaznamenávat nižší rychlost stahování LTE než iPhone X s modemem Qualcomm. Zatímco oba modemy začínaly s rychlostí přenosu 195Mbps na nosiči 20MHz, rozdíl se objevil velmi rychle, protože modem Intel klesl na 169Mbps, -87dBm. Modem Qualcomm musel klesnout až na -6dBm, aby se dostal k této rychlosti.

Cellular Insights prohlásil, že rozdíl je nejsilnější v podmínkách kde je velmi slabý signál, tam iPhone X s modemem Qualcomm zaznamenal v průměru o 67% rychlejší rychlost stahování LTE než model Intel. Qualcomm Snapdragon X16 je modem gigabitové třídy, který například podporuje 4×4 MIMO, ale funkce je v iPhone X zakázána. Jak verze Qualcomm, tak i Intel mají maximální teoretickou rychlost stahování 600 Mbps ve většině zemí.

Zdroj: macrumors.com