iPhone X telefony tvoří více než 2 procenta v aktivních instalovaných zařízeních iPhone, jen čtyři týdny po jeho vydání 3.11.2017, podle průzkumu IHS Markit. Země s nejvyšší mírou přijetí jsou trhy s vysokým hrubým domácím produktem na osobu, jako je Singapur, Dánsko, Švýcarsko a Japonsko.



Podle IHS, země, kde byly populární modely „Plus“, vykazují silnou korelaci s počátečními počty přijetí pro iPhone X, neboť spotřebitelé na těchto trzích se více zajímají o větší displeje, technologie s dvojitými objektivy a jsou ochotni utrácet více peněz.

Zdá se, že výrobní omezení mají malý vliv na včasné zavádění zařízení iPhone X, o němž se říká, že je „velmi podobné“ s přijetím předchozích vlajkových lodí iPhonů na trh ve stejném období, uvedli analytici IHS.

Apple si podle IHS vychutnává svůj nejlepší rok pro iPhone, s meziročním nárůstem počtu zásilek iPhonů v příštích čtyřech čtvrtletích. Ve čtvrtém čtvrtletí roku 2017 očekává společnost IHS Markit, že Apple dodá 88,8 milionu iPhonů, což je nejvyšší počet iPhonů, které byly kdy odeslány v jediném čtvrtletí.

Zdroj: macrumors.com