V našem testu nejlepších fotoaparátů se utkaly chytré telefony iPhone X, Google Pixel 2 XL, HTC U11, Samsung Galaxy Note 8 a LG V30. Dlouho jsme byli přesvědčení kvalitě iPhonu X, ale Google Pixel 2 XL a Samsung Galaxy Note 8 celkem mile překvapili.



Co se týče portrétového režimu, tak tam před iPhonem X vedl Google Pixel 2 XL a to jak v přesnosti barev, tak dynamickým rozsahem.

Sekundární teleobjektiv na iPhonu X má kvalitnější 2x optické zoom, tady je Google Pixel 2 XL na samotné hranici svých možností. Přitom iPhone X při nižších světelných podmínkách používá u 1,9x zoom už digitální dopočet.

iPhone X také zaostává z hlediska rychlosti spouštění aplikace fotoaparát, což může být v mnoha okamžicích rozhodující. Ovšem tuto možnost může Apple snadno změnit, to je pouze otázkou vydání jedné aktualizace.

Zatímco na modelech Google Pixel 2 XL, Samsung Galaxy Note 8 a HTC U11 je možné spustit aplikaci fotoaparátu dvojitým stisknutím tlačítka pro vypnutí, iPhone X vyžaduje, aby člověk otevíral aplikaci fotoaparátu z uzamčení obrazovky – to je mnohem pomalejší proces.

Celkově byl vyhodnocen nejlepším fotoaparátem Google Pixel 2 XL a HTC dost zaostává za Applem.

Zdroj: iphonehacks.com