S vydáním iOS 11.2 a watchOS 4.2 je dostupná i služba Apple Pay Cash pro iPhone, iPad a kompatibilní zařízení Apple Watch. Dnes si ukážeme jak nastavit tuto službu v Apple Watch. Po instalaci watchOS 4.2 uživatelé uvidí možnost Apple Pay Cash v nastavení Peněženky na spárovaném zařízení iOS.



Jednoduše přepněte volbu do polohy Zapnuto a přihlaste se pomocí Apple ID. Jakmile se zobrazí výzva Apple Pay Cash, klepněte na tlačítko „Pokračovat“ a systém iOS automaticky zahájí nastavení. Až bude kompletní, uvidíte kartu Apple Pay Cash vedle všech ostatních karet připojených k Apple Watch. Klepnutím na kartu získáte další informace a nastavení, včetně možnosti ověřit vaši totožnost, abyste se ujistili, že tato služba funguje bez problému.

Vaše karta Apple Pay Cash by se nyní měla objevit v Peněžence Apple Watch. Odtud můžete posunout prstem nahoru, abyste zobrazili zůstatek na kartě a dvojím kliknutím zaplatili v každém obchodě, který podporuje službu Apple Pay. V dolní části konverzace ve Zprávách se zobrazí nové tlačítko Apple Pay. Klepnutím na něj můžete upravit výši platby. Klepnutím na tlačítko „Platba“ spustíte výzvu a dvojitým kliknutím na boční tlačítko, odešlete platbu. Zpracování by mělo trvat jen několik okamžiků.

Pokud uvidíte na displeji „Zpracování“, mohlo by to znamenat, že druhý uživatel na svém zařízení nenastavil Apple Pay Cash. V takových případech klepněte na obrázek Apple Pay Cash v podprocesu Zprávy, zobrazte informace o platebním zobrazení a zrušte platbu. Pokud je všechno v pořádku, můžete klepnutím na obrázek Apple Pay Cash potvrdit, že je platba dokončena.

Zdroj: appleinsider.com