Hudba znamená pro spoustu lidí mnoho, ale pro podnikatele může být zásadním nástrojem úspěchu. Podle doktorky Victorie Williamsonové z Goldsmithovy vysoké školy v Londýně studie dokázaly, že různé části mozku mohou být aktivovány právě hudbou.



Jinými slovy, můžete použít konkrétní styl hudby k aktivaci svého mozku, abyste navnadili pocity a tvůrčí myšlení, které potřebujete. Nedlouho před jeho předčasnou smrtí Steve Jobs odhalil svou oblíbenou hudbu během tvorby firmy. Jelikož Jobs použil meditaci, aby se stal kreativním, je velice pravděpodobné, že také použil hudbu ke změně nálad a stavů vědomí.

S ohledem na to, že to jsou nejlepší hity, kterými byl Steve Jobs inspirován, mohly vás také inspirovat:

1. Imagine (John Lennon)
Jobs se domníval, že jeho výrobky by mohli udělat svět lepším místem.

2. Hard Headed Woman (Cat Stevens)

Tato píseň pravděpodobně vyvolala emoce podpory a respektu.

3. Highway 61 Revisited (Bob Dylan)

Tato rychlá a ironická skladba dokonale zachycuje smutný humor, který předvedl Jobs při prezentaci svých nesmírně skvělých výrobků na světě.

4. The Goldberg Variations (J.S. Bach)

Bach a Jobs byli oba známí svou schopností dosáhnout téměř dokonalé jednoduchosti i při řešení složitých melodií nebo respektive technologií.

5. Truckin‘ (The Grateful Dead)

Steve Jobs jako většina vysoce výkonných manažerů často chodil po podnikání na různé výlety. Tato píseň ho možná inspirovala k tomu, aby zůstal kreativní i během nich.

6. Late for the Sky (Jackson Browne)

Tato balada mluví o ztracených příležitostech. Možná, že Jobs poslouchal tuto píseň, aby získal rovnováhu a rozhled v těžkých časech.

7. Blue in Green (Miles Davis)

Tato klasika největšího jazzového trumpetisty na světě je perfektní hudbou, která vám pomůže uvolnit a uklidnit se po dlouhém, těžkém dni v práci.

8. Beast of Burden (The Rolling Stones)

Klasická melodie Rolling Stones je o tom, že člověk zůstává svůj i přes vnější tlak, který je na něj vyvíjen.

9. Won’t Get Fooled Again (The Who)

Jobs udělal několik chyb ve své kariéře, ale nikdy neudělal stejnou chybu dvakrát. Motivací mu mohla být tato píseň.

https://youtu.be/32HyxefVeiw

10. Blowin‘ in the Wind (Peter, Paul & Mary)

Pokud by píseň od Lennona Imagine představovala svět, jaký by se mu líbil, tato píseň (napsaná Bobem Dylanem) mu nepochybně připomněla, čeho ještě zbývá dosáhnout.

Zdroj: inc.com