Šéf marketingu společnosti Apple Phil Schiller nedávno poskytl rozhovor holadskému webu Bright.nl, kde se zabýval tématy, jako je Face ID a rozšířená realita, o kterých se několikrát diskutovalo v rozhovorech za poslední měsíce.



Podle něj je jedním z cílů společnosti Apple snadné zabezpečení. Také se domnívá, že Face ID je lepší než technologie rozpoznávání obličeje dostupné v telefonech s Androidem. Schiller zopakoval zásady ochrany osobních údajů společnosti Apple a zdůraznil, že vývojáři nemají přístup k údajům tváře třetích stran. Stejně jako u Touch ID a skenování použité k odemknutí vašeho iPhone jsou data uloženy pouze v prostředí Secure Enclave na zařízení iPhone X.

Vývojáři mají přístup k datům mapy obličeje pomocí kamery TrueDepth pro efekt AR. Schiller strávil hodně času studováním rozšířené a virtuální reality. Měl také trochu času na to, aby pohovořil o zpoždění HomePod. „HomePod byl původně uveden v prosinci, ale v listopadu bylo oznámeno, že bude odložen až do roku 2018. Cítíme se špatně, že nemůžeme dodávat HomePod na Vánoce. Dáváme si ale čas na to, abychom to udělali správně, a ujistěte se, že až to vyjde, bude to skvělé“, uvedl Schiller.

Zdroj: macrumors.com