Plex Labs vydal první projekt, samostatný hudební přehrávač Plexamp. K dispozici je pro MacOS a Windows. Plexamp vznikl díky několika vývojářům jako pocta k hudebním přehrávačům z dřívějška. A také slouží pro testování nových služeb.



S využitím inteligentních vlastností společnosti Plex je aplikace založena na technologiích Electron, ES7, React a MobX, které dodávají hudbu, která je zpracována pomocí Open Source Music Player Daemon (MPD). Tato podpora znamená, že uživatelé mohou přehrát téměř jakýkoli hudební formát. Vývojáři nastavili vlastní omezení, aby aplikace byla co nejmenší. Plexamp je nejmenším přehrávačem, který byl kdy vyroben, pokud jde o velikost pixelů.

Plexamp běží jako nativní aplikace na MacOS nebo Windows, a to jak online, tak i offline, doplněná o ovládací prvky pro přeskakování skladeb, pozastavení přehrávání a přijímání oznámení. Aplikace také podporuje pokročilé funkce, jako je zrychlené přechody písní, klávesové zkratky a vizualizace. Zkušební verze obsahuje několik funkcí Plex Media Server, které budou v budoucí aktualizaci pouze v Premium verzi. Uživatelé mohou tyto funkce vyzkoušet po dobu tří měsíců.

Zdroj: appleinsider.com