Stejně jako Apple, i společnost Samsung pracuje na inteligentním reproduktoru, který bude soutěžit s Amazon Echo a domovskou stránkou Google, a jihokorejská společnost se ho bude snažit představit v první polovině roku 2018.



Inteligentní reproduktor Samsung zní podobně jako HomePod s „silným zaměřením“ na kvalitu zvuku. Apple se zaměřil na to, aby byl HomePod vynikal kvalitou zvuku, která překonává konkurenci jako je Amazon Echo.

Jeden testovaný prototyp byl „mezi velikostí“ nejnovější Echo a HomePodu. Může být v různých barvách, včetně matného černého odstínu, a nemá obrazovku, ale na horní straně poskytuje světelnou plochu pro vizuální zpětnou vazbu, jako má HomePod.

Podobně jako u jiných produktů bude inteligentní reproduktor od Samsungu schopen ovládat inteligentní domácí příslušenství a bude ovládán prostřednictvím hlasového asistenta. Obsahuje zabudovanou podporu Bixby, hlasové řešení společnosti Samsung založeném na hlasu.

Společnost Samsung potvrdila v srpnu 2017 svou práci na inteligentním reproduktoru, který má konkuroval HomePodu. V té době uvedl, že mobilní prezident společnosti Samsung, DJ Koh, řekl, že cílem je poskytnout uživateli „užitečné uživatelské zkušenosti se zařízeními Samsung“.

Samsung zvažuje cenu asi 200 dolarů za inteligentní reproduktor, který by byl cenově dostupnější než Apple HomePod za 349 dolarů. Společnost Samsung se bude snažit o vydáí začátkem roku 2018, inteligentní reproduktor by mohl přijít na trh ve stejnou dobu jako HomePod.

Apple původně plánoval představit HomePod v prosinci, ale nakonec jeho vydání odložil až do roku 2018.

Zdroj: macrumors.com