Vedle oznámení o nové službě Creative Cloud, aplikace Lightroom CC a strojového učení obsaženého v Sensei, dnes společnost Adobe předvádí úplně nový nástroj, který nazývá Project SonicScape, který byl poprvé představen v Adobe MAX 2017.



Program Adobe Premiere nyní obsahuje podporu přehrávání VR v reálném čase a šablony pohyblivé grafiky s podporou VR. Project SonicScape jde o krok dále tím, že vám umožňuje upravovat 3D zvuk ve VR. Kouzlo začíná pořizováním 360 stupňového videa a zvuku. Prostorový zvuk importovaný Project SonicScape je zobrazen na obrazovce s různými frekvencemi reprezentovanými barevnými tečkami. Tento nový vizualizátor zobrazuje nejen samotné zvukové frekvence, ale i jejich polohu ve 3D prostoru.

Klepnutím a přetažením můžete se zvukem manipulovat v prostoru, abyste změnili vnímaný směr zvuků. V krátké ukázce, která byla věnována webu 9to5Mac, rozhraní VR vypadalo jako plynulý a intuitivní způsob, jak vyřešit to, co dříve bylo obtížné. Project SonicScape ještě není k dispozici a bude pravděpodobně v nadcházejících měsících ještě výrazně vylepšen.

Zdroj: 9to5mac.com