iPhone X a iPhone 8 Plus mají nový hardware i co se týče fotoaparátu, obě zařízení však nejsou zcela totožná. iPhone X má nový kamerový systém TrueDepth, který je schopen autetinzovat Face ID a další funkce jako jsou selfie režimy. Oba iPhony mají špičkový obraz, ale výsledky jsou i tak odlišné.



Hned si můžeme ukázat veškeré podrobnosti i fotoaparátům iPhonu X, 8 Plus a 8.

Barva

iPhone X má přesnější podání barev a iPhone 8 Plus jde více do teplejších tónu barev (teploty).

Portrét

iPhone X má samozřejmě nový portrétní režim, vypadá dost věrohodně, ale přeci jenom tam jsou ještě chyby v rozostření kolem vlasů. To může být u některých účesů značně rušivé. iPhone X má navíc několik možností pro změnu osvětlení tváře. Srovnání s 30mm nebo 50mm objektivem na zrcadlovce je absolutně jiné, zde je zrcadlovka naprostým vítězem.

Teleobjektiv

Optické přiblížení má jednoznačně lepší iPhone X, kromě toho má i lepší světelnost a stabilizaci. iPhone 8 Plus má stabilizaci pouze na zadní kameře, ale stabilizovanou přední kameru má pouze iPhone X. Přiblížení pomocí teleobjektivu je téměř totožné u obou iPhonů.

HDR

Tato funkce je téměř shodná u obou iPhonů, jediné pozitivum je značné zlepšení ve srovnání s iPhonem 7.

Světelnost

Při nízké intenzitě světla je jasným vítězem iPhone X, má větší rozsah ISO, ale tento šum je lepší v závilosti na lepší světelnosti objektivu.

Zdroj: appleinsider.com