S vydáním iOS 11.2 je v zařízeních iPhone X, iPhone 8 a iPhone 8 Plus k dispozici rychlejší nabíjení rychlostí 7,5 W. V současné době existují dvě nabíječky, u kterých společnost Apple potvrdila podporou bezdrátového nabíjení 7,5 W.



Bezdrátová nabíjecí podložka Belkin Boost Up a bezdrátová nabíjecí základna Mophie, které jsou prodávány společností Apple. Obě bezdrátové nabíječky jsou v prodeji za 1 719 Kč a nabízejí stejné nabíjecí rychlosti, ale mezi těmito dvěma typy jsou určité rozdíly. Nabíječka Mophie má menší průměr a je k dispozici pouze v černé barvě, zatímco model Belkin je větší a je k dispozici pouze v barvě bílé.

Existují desítky, ne-li stovky méně drahých bezdrátových nabíječek, ale zatím není zcela jasné, které z nich – pokud vůbec nějaké – momentálně podporují bezdrátové nabíjení 7,5 W nových zařízení Apple. Na videu je testována bezdrátová nabíjecí podložka Belkin Boost Up na iPhone X se systémem iOS 11.1.2 s rychlostí nabíjení 5W a na iOS 11.2 s rychlostí nabíjení 7,5 W a všimli jsme si malého rozdílu, rychlost bezdrátového nabíjení ale závisí na mnoha okolnostech. V tomto testu bylo bezdrátové nabíjení o rychlosti 7,5 W rychlejší než bezdrátové nabíjení 5 W i při klasických 5 W nabíječkách.

Zdroj: macrumors.com