Ve fiskálním roce 2017 získal generální ředitel společnosti Apple, Tim Cook, plat ve výši 3,06 milionů dolarů plus bonusy ve výši 9,33 milionu dolarů a zásoby v hodnotě 89,2 milionu dolarů za celkový balíček kompenzací ve výši přibližně 102 milionů dolarů, uvádí Bloomberg.



Výkonní vedoucí společnosti Apple, mezi něž patřili Luca Maestri, Angela Ahrendtsová, Johny Srouji, Dan Riccio a Bruce Sewell, získali bonusy nad 3 miliony dolarů, přičemž jejich odměny, včetně odměn za platy a ceny akcií, činily přibližně 24,2 milionů dolarů a jsou se společností dost dlouho na to, aby získala ocenění. Angela Ahrendtsová, šéfka maloobchodu Apple, byla nejvyšší placenou výkonnou vedoucí, která dostala 24.216.072 dolarů.

Nová prohlášení také říká, že generální ředitel společnosti Apple Tim Cook musel využívat soukromé letadlo „pro všechny obchodní a osobní cesty“. Letová politika byla zavedena v roce 2017 „v zájmu bezpečnosti a efektivity“ založené na „velmi viditelné“ úloze generálního ředitele společnosti Cook.

V průběhu roku 2017 náklady na osobní leteckou dopravu Tima Cooka dosáhly na 93 109 dolarů a společnost Apple vynaložila dalších 224 216 dolarů na bezpečnost poskytované společnosti Cook.

Zdroj: macrumors.com