Vedoucí marketingu společnosti Apple Phil Schiller se domnívá, že iPad Pro může nahradit počítač, tak být i doplňkovým zařízením pro Mac. V rozsáhlém rozhovoru pro T3 o iPadu Pro a dalších produktech Apple, včetně iPhonu X, iMacu Pro, HomePodo a AirPods, řekl Schiller, že přesné použití iPadu Pro se v konečném důsledku liší podle zákazníka.



To, co jsme se naučili, je že to závisí na uživateli. Pro některé lidi je iPad Pro náhradou za svůj počítač. Ne, že byste vyhodili váš počítač. iPad Pro se často stává primárním zařízením a to zejména při cestování.

Zároveň v rozhovoru přiznal, že Apple chápe, že uživatelé mohou používat iPad Pro pouze na určité úkoly, kde tablet může poskytnout lepší zážitek jako je třeba čtení, sledování filmů a televizních pořadů.

Schiller se několikrát zmínil o iPad Pro jako počítač, což je v kontrastu s poslední reklamou „Jaký je počítač?“. Na konci videa se matka zeptá malé dcery „co děláte na svém počítači?“ a dcera reaguje tím, že se ptá „co je počítač?“ že iPad Pro není počítač.

https://www.youtube.com/watch?v=sQB2NjhJHvY

Zdroj: macrumors.com