Co jste našli pod vánočním stromečkem? Já jsem dostal chytrý hrneček Ember, který umí zařídit, že můžete celý den pít svůj oblíbený nápoj s ideální teplotou. Jak funguje tato nejnovější technologická vychytávka, která zcela mění zaběhané zákony termodynamiky v kancelářích?



Chytrý hrneček Ember
Myšlenka chytrého hrnečku je stejná, jako u jeho starší sestřičky, chytré termosky. V aplikaci si nastavíte svou oblíbenou teplotu kávy či čaje a hrneček se stará o její udržování. V keramickém hrnečku je zabudována baterie a ohřívací jednotka, díky čemuž můžete pít svůj nápoj hodiny a stále bude mít ideální teplotu. O dobíjení baterie se stará podšálek, takže technicky vzato můžete svou kávu pít třeba celý den. Baterie se postará o čas strávený třeba na poradě.

První zkušenosti
Nabíjecí konektor i aplikace jsou shodné s termoskou, takže z jedné aplikace ovládáte všechna svá Ember zařízení a dobíjet můžete kterékoli v kterékoli základnové stanici. Keramický hrnek je velice příjemný na pití, tak akorát těžký, s příjemně tvarovaným velkým ouškem. Na rozdíl od termosky je vybaven jen jednou LED, ale u té můžete libovolně měnit barvu, abyste si hrnek poznali. Díky dlouhému vývoji je aplikace stabilní a vychytaná.

Jedinou nevýhodou z našeho pohledu tak zůstává fakt, že Ember je zatím stále určen jen pro americký trh. Je tudíž dodáván pouze s US zdrojem a není oficiálně prodáván mimo území USA. Pokud vám jej někdo doveze, tak stačí použít redukci z US na EU zásuvku, s jiným napětím si zdroj samozřejmě poradí.