Beth Freestone, ztratila iPhone v noci v Manchesteru a popravdě se s ním už rozloučila. O měsíc později obdržela 18ti letá žena na Facebooku následující zprávu, ve které se tvrdilo o nazeleném iPhonu a někdo na druhé straně požadoval heslo na iCloud, aby mohl iPhone používat.



Ahoj, doufám, že vám nevadí, že se ptám, ale dostal jsem tento telefon, který jsem přesvědčen, že jste ztratil a já ho používám pouze po dobu 2 týdnů, zatímco můj je opravově, ale nemohu ho použít bez hesla na iCloud, je možné jej získat, tak abych mohl odhlásit váš a přihlásit se svůj vlastní účet. Děkuji předem xx

Nikdo se Beth ani nezeptal, zda chce iPhone zpět, po pár zprávách se konverzace změnila do agresivních tónů. Beth chtěla nejprve vidět telefon, že se jedná skutečně o její iPhone, ale byla si dost nesvá, i když se nový majitel nemohl dostat na iCloud, tak k němu měla Beth přiřazenou svojí kreditní kartu.

Jedna zpráva pachatele uváděla: Telefonování na policii je zbytečné, protože jsem nezcizil telefon, takže nesnažte vyhrožovat a přestaňte mi volat ze skrytého ID.

Zlodej ještě udělal laskavost, že by Beth mohl poslat fotografie a připomenul i možnost vymazání fotek, ale tím se snažil dostat pouze systému, přes číselný kód. Zprávu o tom, aby Beth neinformovala policii obletěla sociální sítě a shromáždil se u příspěvku na 20.000 reakcí.

Bohužel Beth neměla nastavenou základní věc a to je polohová služba pro aplikaci „Najít iPhone“, kde by po přihlášení na iCloud.com, viděl na mapě, kde se iPhone přesně nachází.

Zdroj: dailymail.co.uk