Novým přírůstkem v aplikaci Fripito, která nabízí foto průvodce do mobilů a tabletů, je foto průvodce španělskou metropolí Madridem, místem, kde si přijdou na své všichni příznivci umění, historie a jižního životního stylu. Autorem průvodce je španělský fotograf Guillermo Merino Jiménez. 



Fripito představuje nového průvodce, který pomůže fotografům i cestovatelům prozkoumat nejen honosné historické paláce v centru Madridu, bezpočet muzeí včetně proslulého muzea Prado, ale představí také jeho moderní tvář, oblíbená místa odpočinku jako je park El Retiro nebo pestrý život v ulicích čtvrti La Latina, kde skleničce mojita a tapas odolá jen málokterý návštěvník.

Autorem téměř 80 fotografií je španělský fotograf Guillermo Merino Jiménez, který se podělí o praktické a užitečné tipy pro fotografy, tak aby měl každý možnost nafotit krásné snímky. V průvodci jsou doplněny také informace o nastavení fotoaparátu, fotografickém vybavení i nejlepším čase, kdy uvedená místa navštívit. Všechny fotografie obsahují GPS polohu a jak veškerý obsah, tak mapy lze stáhnout offline do mobilu nebo tabletu.

Průvodce Madrid” je do 4. února 2018, v rámci svého uvedení, ke stažení za limitovanou cenu 99 Kč v AppStore.

Zájemci si mohou v aplikaci zakoupit také další průvodce např. Karlovy Vary, Seychelly, Mallorku, Chicago, Turecko, Ostravu, Oklahomu, Rotterdam, St. Louis, Washington D.C., Tokio, Rio de Janeiro, Kutnou Horu, Namíbii, Nový Zéland, italskou Florencii & Cinque Terre, Kyrgyzstán, Kubu, řeckou Meteoru, Island, Pálavu, Moravské Toskánsko, Azory, Prahu, Čínu, Jihoafrickou republiku, České Švýcarsko, Český ráj, Kanárské ostrovy, Paříž, Londýn, New York, Brooklyn, Madeiru, Filipíny, Arizonu, Sicílii, Dubaj nebo Bolívii. Zdarma pak mají možnost nahlédnout do připravovaných průvodců jako třeba národní parky USA apod, Japonsko, Izrael, Botswana a mnoho dalších.

Od dubna 2016 mají všichni uživatelé možnost aktivovat si přímo v aplikaci prémiové předplatné, a získat tak zvýhodněný přístup ke všem průvodcům, fotografickým i cestovatelským tipům, exkluzivním fotografiím s GPS i offline mapám za jednotnou cenu. Vybrat si mohou ze dvou nabízených variant prémiového předplatného, a to měsíční variantu za 9,99 € nebo tříměsíční za 23,99 €. Samozřejmě nadále zůstává i varianta jednorázové platby za konkrétního průvodce.

Aplikace nabízí dva druhy průvodců podle obsahu. Typ “Inspirace” přináší kromě praktických informací a tipů na zajímavá místa také padesátku fotografií s přesnými technickými informacemi, jak byla fotografie vyfocena a s radami, kdy se na místo vydat, na co nezapomenout nebo čeho se vyvarovat. Typ “Fotoprůvodce” nabízí kromě toho všeho i přesný denní program celého pobytu. Zdarma si lze stáhnout průvodce typu “Připravujeme,” kde uživatel získá základní popis připravovaného průvodce a deset ukázkových fotografií včetně rad a tipů. Cena jednotlivých průvodců se podle obsahu pohybuje od 1,99 $ do 8,99 $.

Autorem průvodce je španělský fotograf Guillermo Merino Jiménez, který téměř celý život žije v Madridu. Pracuje jako softwarový inženýr, ale ve volném čase se věnuje fotografování.

Jeho otec byl fotograf, takže mládí prožil obklopen fotografiemi. Má rád cestovatelskou, portrétní a street fotografií. Spolupracuje také s místní organizací jako reportér. Jeho tvorbu najdete např. na https://500px.com/gmerinojimenez nebo na Instagramu https://www.instagram.com/guille.merino/.