Spolu s vydáním nové aktualizace iOS 11.2.5, která zavádí podporu pro HomePod, vydala společnost Apple také nový beta software pro HomePod. Nový software není k dispozici prostřednictvím portálu pro vývojáře, jako je standardní aktualizace beta softwaru, ale bude k dispozici ke stažení testovacím pracovníkům, kteří mají HomePod.



Je k dispozici prostřednictvím softwarových stránek třetích stran. Nejnovější aktualizace softwaru HomePod společnosti Apple přichází těsně dva týdny před oficiálním datem uvedení zařízení do prodeje. Apple dnes ráno oznámil plány na HomePod v pátek 9.2., kdy bude zahájen prodej a 26.1. předobjednávky.

Před spuštěním prodeje jsou zařízení HomePod v rukou zaměstnanců společnosti Apple, kteří testují inteligentní reproduktory, aby našli případné chyby předtím, než budou k dispozici ke koupi.

Společnost Apple již několik měsíců testuje HomePod se svými zaměstnanci a vydala několik předchozích aktualizací firmwaru.

Jakmile bude HomePod uvolněn do prodeje, bude pravděpodobně i vydání aktualizací softwaru na iOS, Mac, Apple TV a Apple Watch. Konkrétně Apple slíbil budoucí aktualizaci, která přinese podporu pro přehrávání ve více místnostech a párování více zařízení HomePod dohromady pro stereofonní zvuk. Tyto dvě funkce nebudou k dispozici při spuštění prodeje.

HomePod je Apple inteligentní reproduktor založený na technologii Siri, který se silně zaměřuje na vysoce kvalitní zvuk. Obsahuje 7 pole výškových reproduktorů, 4″ basový reproduktor navržený společností Apple a A8 čip pro výkon jako prostorové povědomí.

Zdroj: macrumors.com