K dispozici je nová verze služby Google Maps pro systém iOS a přináší novou lištu s praktickými funkcemi. Tyto funkce byly dostupné nejprve v aplikaci Google Maps pro Android zhruba před rokem.



Nyní přicházejí do populární navigační aplikace pro systém iOS. Jak je vidět nová spodní lišta umožňuje mít na dosah to, co se děje kolem vás, a také nabízí rychlý přístup k aktuálním informacím o jízdě a dopravě. Ve spodní části aplikace nyní uživatelé uvidí tři nové karty, Prozkoumat, Jízda a Transit. První karta umožňuje uživatelům se snadno podívat, co se děje kolem nich, se sekcí pro aktuální události, počasí a návrhy restaurací pro libovolnou denní dobu.

Další možnosti zahrnují tlačítka rychlého vyhledávání bankomatů, kaváren, lékáren, čerpacích stanic a obchodů. Karta Prozkoumat také obsahuje populární fotografie oblasti a krátký písemný přehled. Nové karty Jízda a Transit zahrnují rychlý přístup k trasám a místním informacím o dojíždění. Vývojáři doporučují uživatelům, aby si přidali do seznamu adresu svého domova a dalších často používaných adres pro snadné použití. Další změnou této aktualizace je možnost volby vlastních ikon pro domácí a pracovní prostředí.

Zdroj: 9to5mac.com