Apple čelí vzácným nežádoucím reakcím na návrh navrženého globálního vlajkového obchodu v Austrálii, přičemž městská rada v Melbourne hlasovala, aby lobovala vládu a Apple za novou estetiku. Městská rada obdržela zhruba 800 příspěvků od komunity, která odmítá návrh Apple Square Federation, informuje ABC News.



Apple Store způsobil rozpor mezi místními, protože někteří přijali odvážný architektonický vzhled, jiní požadují o méně grandiózní vizi, která doplňuje okolní budovy.

Apple Square Federation respektuje původní představu o náměstí, s koncepcí na zakázku a rozsáhlou terénní úpravou, která přináší větší možnosti pro lidi, aby si užívali tohoto renomovaného kulturního centra,“ řekl tehdy Ahrendts.

Mezi plány společnosti Apple patří přidání nových prostor o ploše 500 čtverečních metrů a nová terénní úprava, která zvyšuje zeleň a vytváří prostor pro kolemjdoucí, kteří se mohou potkávat a relaxovat. Prostor, kde nalezneme muzea, galerie a restaurace je široce uznáván jako jeden z nejvýznamnějších kulturních center v Melbourne.

Členové rady jednohlasně podpořili místopředsedkyně Zelené strany Rohana Lepperta v návrhu o lobování u vládu na redesign, který by zahrnoval veřejné prostranství. Pokud se návrh nezdaří, rada hodlá tuto záležitost předložit poslancům, kteří mají pravomoc zrušit návrh společnosti Apple.

Připomíná mi pagodu Pizza Hut a myslím si, že je to jako něco, co se odvíjí od výrobní linky Apple Store,“ řekl člen rady Nicholas Reece.

Takhle vypadá náměstí aktuálně:

Zdroj: appleinsider.com