Neuvěřitelně kontroverzní nový design aplikace Snapchat se zdá vyplatil, alespoň pokud jde o stahování. Podle nových údajů analytické firmy Sensor Tower zaznamenala společnost Snap prudký nárůst nových instalací své aplikace.



Údaje ukazují, že aplikace Snapchat zaznamenala 55procentní týdenní nárůst stažení v období sedmi dnů po zavedení nového designu. Jak vidíte v níže uvedeném grafu, denní růst dosáhl nejvyššího nárůstu o 76 procent a minimální nárůst o 41 procent. Celkově aplikace Snapchat zaznamenala 589 000 prvních stažení v týdnu od 30. ledna do 5. února a zhruba 911 000 stažení v období od 6. února do 12. února. Tato čísla nezahrnují případy, kdy ke stažení aplikace byl použit znovu stejný účet.

Před přepracováním byla aplikace stažena o 35 procent méně. Změna designu, která odděluje obsah od přátel, celebrit a veřejných příběhů, nebyla moc dobře přijata. I přes reakci lidí však firma opakovaně uvedla, že změna je již trvalá. Tato čísla určitě nabízejí pohled na to, proč Snap odmítá vrátit předchozí verzi. Samozřejmě, je důležité si uvědomit, že stahováním to všechno nekončí. Není jasné, jaké procento těchto nových uživatelů, zůstane stálými, ale jistě to nebylo malé procento.

Zdroj: 9to5mac.com