Společnost Consumer Reports (něco jako náš dTest) tento týden aktualizovala svůj seznam nejlepších telefonů podle kvality fotoaparátů. I přes to, že bývá společnost Consumer Reports často obviňována z nespravedlnosti proti produktům společnosti Apple, tady se to určitě říct nedá, neboť nejnovější iPhony jsou právě první tři telefony na tomto listu.



Spotřebitelská společnost ve své zprávě uvedla, že všech 10 telefonů ze seznamu fotilo skutečně povedené fotky. Statické testy braly v potaz rozlišení fotografií, hloubku, barevnou přesnost a četnost digitálního šumu. Na prvním místě se umístil iPhone X, za ním jej následoval iPhone 8 a až poté iPhone 8 Plus. Consumer Reports však bohužel neuvedl, proč tomu tak je. Na seznamu však nechybí ani starší modely iPhone 7  a 7 Plus a dokonce ani ještě starší iPhone 6s. Na celý seznam se můžete podívat níže.

  1. Apple iPhone X
  2. Apple iPhone 8
  3. Apple iPhone 8 Plus
  4. Samsung Galaxy S8+
  5. Apple iPhone 7
  6. Apple iPhone 6s Plus
  7. Samsung Galaxy S8
  8. Samsung Galaxy Note8
  9. Apple iPhone 7 Plus
  10. Samsung Galaxy S8 Active

Více na vas-pomocnik.cz

Consumer Reports již v minulosti vyrukoval s kontroverzními závěry na produkty společnosti Apple. Na konci minulého roku například ohodnotil iPhone 8 a 8 Plus vyšším skórem, než dražší iPhone X (kvůli výdrži baterie). Stejně tak například MacBook Pro minulý rok nejdříve neobdržel doporučení ke koupi po projevení znatelně nižší výdrže baterie, než byla uváděna.

Zdroj: 9to5mac.com