Mac OS X Snow Leopard byl skutečně zlatým standardem softwarových aktualizací, neporazitelným šampionem v počítačové historii? Věřte tomu nebo ne, ale u některých je to stále jasný vítěz. Snow Leopard byl předchůdce pozdějšího Mac OS X Lion vydaném v červenci 2011 a někteří na něj stále hledí s respektem.



Popularita Snow Leoparda nebyla výsledkem jednoho rozhodnutí, ale kombinace faktorů. Mac OS X Leopard (2007) byl vydán s více než 300 novými funkcema a jeho nástupce Snow Leopard (2009) byl doladěn k samotné dokonalosti.

Snow Leopard také nastavil nový precedent pro tvorbu cen softwaru. Zatímco Leopard se prodával za 129 dolarů, Snow Leopard stál jen $30. To zpřístupnilo aktualizaci zákazníkům, kteří již dříve používali starší verze operačního systému (Lion).

O několik let později společnost Apple nabídla OS X Mavericks (2013) zcela zdarma. Snow Leopard byl také poslední verzí Mac OS X, která se prodávala na fyzickém disku – který si můžete ještě dnes koupit! Aplikace Mac App Store nebude dostupná až do druhé poloviny životního cyklu Snow Leoparda.

Po vydání Snow Leoparda přitom byla objevená velká chyba, která způsobila úplné vymazání domovských adresářů hostů. Problém byly převládající a Apple veřejně reagoval a později musel vydat aktualizaci 10.6.2 , aby řešila problémy. Brzké aktualizace Snow Leoparda byly nabité opravami dlouhého seznamu chyb.

Mac OS X Snow Leopard byl i tak označen za nejlepší systém Applu všech dob pro počítače Mac, podobně jako Windows XP v té době. Apple začal používat označení macOS až od roku 2016 s macOS Sierra.

Celou historii Mac OS X a macOS systémů můžete vidět ve Wikipedii.

Zdroj: 9to5mac.com