Apple tento týden začal shromažďovat údaje o tepové frekvenci od mnoha uživatelů Apple Watch, kteří se přihlásili k účasti na studiích srdce, které probíhají ve spolupráci se Stanford Health.



Společnost v současné době zasílá upozornění majitelům Apple Watch, kteří si nainstalovali Apple Heart Study a oznámila jim, že projekt probíhá. Klepnutím na toto oznámení se otevře aplikace Heart Study, která nasměruje uživatele k ověření požadavků pro účast, včetně schopnosti komunikovat v angličtině. Někteří uživatelé s již existujícími srdečními chorobami, jako je fibrilace síní a flutter síní, stejně jako pacienti užívající antikoagulační léky na předpis se této studie nemohou zúčastnit.

Jakmile uživatel potvrdí, že splňuje stanovené požadavky, společnost Apple odešle pár e-mailů, které obsahují dokument o informovaném souhlasu a informace týkající se práv a předpisů HIPAA. Jak uvádí mobiHealthNews, dokumentace společnosti Apple naznačuje, že údaje ze studie budou použity k vývoji nových technologií. Studie se opírá o specializovaný snímač tepové frekvence Apple Watch a specializovanou aplikaci pro shromažďování údajů, které lze použít k identifikaci nepravidelných srdečních rytmů.

Pokud účastník studie vykazuje abnormální srdeční činnost, obdrží oznámení a bezplatnou konzultaci s lékařem a periferní elektrokardiogram pro další sledování. Aplikace Apple Heart Study je k dispozici uživatelům ve věku 22 let a starším ve Spojených státech. Pro účast na studiu je zapotřebí Apple Watch Series 1 nebo novější.

Zdroj: appleinsider.com