V uplynulých dnech se objevilo několik zpráv o nové aktualizaci aplikace Netflix v systémech iOS a Android, která zahrnuje opravu návrhu navigačního panelu pro streamování na telefonech.



Netflix představil v dolní části aplikace jednodušší záložku se čtyřmi kartami: Home, Search, Downloads a More. Dříve se v levém menu nacházelo přepínání profilů, oznámení, stahování a různé tématické kategorie. Nyní jsou tyto možnosti většinou umístěny na kartě „More“. Televizní a filmové kategorie se také nyní nacházejí na kartě Search, včetně těch, které jsou k dispozici ke stažení. Zdá se, že pro uživatele Android bude k dispozici další karta zobrazující televizní pořady a filmy, které budou brzy ke shlédnutí na Netflixu. Karta bude mít název „Coming Soon“.

Společnost Apple povzbuzuje vývojáře, aby používali ve svých aplikací jednodušší rozhraní, protože je pro uživatele snadnější je používat s jednou rukou a poskytují více informací na první pohled. Před dvěma lety provedl Spotify podobnou změnu. Začátkem tohoto měsíce Google Maps přidaly do své aplikace pro iOS spodní lištu tabulek, takže uživatelé mohli snadno přejít na informace o prozkoumání, řízení nebo transitu. Není ale jasné, kdy bude toto rozhraní k dispozici pro všechny uživatele, jelikož někteří zatím mají stále starší styl nabídky.

Zdroj: macrumors.com