Samsung je často obviňován z kopírování produktů Applu. Jako nejnovější příklad můžeme uvést AR Emoji představené na včerejší konferenci, které se až náhodně moc podobají dříve představeným Animoji na iPhonu X. The Wall Street Journal si do rozhovoru pozval ředitele divize Samsung Mobile – D.J. Koh, který se proti tomuto tvrzení ohradil. Samsung prý pracuje podle svého vlastního plánu.



Koh ve svém proslovu uvedl, že se o animované 3D emoji zajímal už od roku 2001, tehdy pro „véčkové“ telefony. Už v té době, kdy byl vedoucím vývojového a výzkumného oddělení Samsung Mobile, se podle jeho slov Samsung zabýval touto vlastností, kterou však implementoval až v nejnovějším Galaxy S9. Proti argumentu, že řešení Applu je mnohem propracovanější Koh odpověděl, že obě společnosti použily odlišné způsoby k dosažení tohoto cíle. „Jejich způsob byl velice odlišný od toho mého, já pracuji jenom podle mého vlastního plánu.“

Včerejší konference Samsungu byla plná narážek na Apple a jeho iPhone X. Napsali jsme o tom také článek zde. AR Emojis jsou ale podle nejnovějších zpráv spíše propadák, který nikdy neměl spatřit světlo světa. Ostatně, podívejte se sami níže.

Zdroj: 9to5mac.com