Izraelský vývojář softwaru Cellebrite, známý pro pronikání do mobilních zařízení pro získání citlivých dat, nedávno začal informovat zákazníky o tom, že může obcházet zabezpečení zařízení se systémem iOS 11, uvádí Forbes.



Díky způsobu, jak se dostat do iPhonu se systémem iOS 11, se může Cellebrite potenciálně dostat do většiny dostupných telefonů iPhone na trhu. Podle Forbes bylo oddělení pro vnitřní bezpečnost schopno získat data z iPhone X v případu obchodování se zbraněmi v listopadu, pravděpodobně pomocí technologie Cellebrite. Zatykač, který objevil Forbes naznačuje, že iPhone X byl do společnosti Cellebrite odeslán 20. listopadu, data byla úspěšně získána 5. prosince. Není jasné, jak byly získány údaje.

Společnost Cellebrite veřejně neoznámila ani nesdílela podrobnosti o tom, jak tyto údaje získává.Společnost Apple neustále zlepšuje zabezpečení svých operačních systémů. Přesto, ale společnosti jako Cellebrite pracují na hledání nových způsobů, jak získat data ze zařízení iOS a poté prodat své služby vládám a dalším subjektům. Cellebrite také nabízí software, který zákazníci mohou zakoupit, ale její nejcitlivější a nejtajnější nástroje, jako je metoda pro odemknutí zařízení se systémem iOS 11, nejsou zahrnuty, aby zabránily společnosti Apple najít a opravovat všechny chyby, které jsou k získání dat využívány.

Zdroj: macrumors.com