V návaznosti na rozhodnutí vlády zrušit pravidla neutrality sítě, FCC dnes oznámila, že rozhodnutí začne platit už od 23. dubna. Poskytovatelé internetových služeb budou mít možnost upřednostňovat návštěvnost webových stránek a služeb patřících společnostem, které si za to zaplatí.



A poskytovat budou pomalejší šířku pásma jiným webům. Bude jim také umožněno účtovat zákazníkům prémii za přístup k určitým typům služeb – například streamování videa – nebo dokonce blokovat přístup k určitým webům, pokud si to přejí. FCC zavádí zrušení neutrality sítě navzdory tvrzením o rozšířeném podvodu a krádeží identity během konzultačního procesu.

Řada států a obchodních skupin se pokouší přehodnotit soudní řízení, zatímco jiné se snaží prosadit neutralitu sítě na státní úrovni. Tento krok by mohl způsobit problém všem technologickým společnostem a průkopníkům v oblasti techniky, včetně společnosti Apple.
Použití sítě VPN by zabránila ISP omezovat nebo blokovat návštěvnost konkrétních webů, protože by jim to mohlo pomoci zjistit, které stránky navštěvujete nebo co zde děláte.

Zdroj: 9to5mac.com