Společnost Apple dnes oznámila vývojářům, že od dubna roku 2018 musejí být všechny nové aplikace odeslané do App Store postaveny pomocí sady iOS 11 SDK, které je součástí Xcode 9 nebo novějšího.



Apple říká, že všechny nové aplikace určené pro iPhone, včetně univerzálních aplikací, musí podporovat displej Super Retina iPhone X. S touto povinností má Apple povzbudit vývojáře k tomu, aby přijali klíčové funkce zavedené v iOS 11, jako jsou Core ML, ARKit, API pro nové kamery, rozšířené domény SiriKit a další. Navíc, budoucí aplikace budou plně kompatibilní s zobrazením na zařízení iPhone X.

Apple bude zatím umožňovat aktualizace aplikací vytvořených pomocí starších sad nástrojů SDK bez přechodu na sadu iOS 11 SDK, avšak v určitém okamžiku bude společnost Apple pravděpodobně od vývojářů vyžadovat použití iOS 11 SDK pro aktualizace aplikací.

1.4.2018 je datum, kdy Apple plánuje přestat přijímat aktualizace aplikace pro watchOS 1. Všechny aktualizace odeslané po tomto datu musí být sestaveny pomocí náhledu watchOS 2 nebo novějšího a všechny nově přidané aplikace musí být vytvořeny s náhledem watchOS 4 SDK nebo novějším.

Zdroj: macrumors.com