Amnesty International zahájila útok na Apple, tvrdí, že společnost zradila své čínské zákazníky přesunem dat na čínský server. Nevládní organizace obvinila společnost Apple z bezohledného zpřísnění svých osobních údajů zranitelných proti svévolné kontrole čínské vlády.



Ve středu oznámila Amnesty, že zahájí novou kampaň v oblasti sociálních médií zaměřenou na Apple za její zradu milionů čínských uživatelů iCloud. Poznamenává, že minulý měsíc Apple najal Guizhou-Cloud Big Data, aby spravoval čínské služby iCloud. Amnesty se však domnívá, že toto rozhodnutí by mohlo znamenat, že čínská vláda má snadnější přístup k údajům lidí. Amnesty uvedla, že tento krok ovlivňuje všechny fotografie, dokumenty, kontakty, zprávy a další uživatelská data a obsah, který čínští uživatelé ukládají na serverech společnosti Apple založených na cloudových serverech.

Amnesty tedy vyzývá spotřebitele, aby vyzvali generálního ředitele společnosti Apple, Tim Cook, aby odmítl dvojí standardy, pokud jde o soukromí pro čínské zákazníky. Nicholas Bequelin, ředitel společnosti Amnesty International pro východní Asii, uvedl, že společnost Apple musí podniknout naléhavé kroky, aby zajistila, že čínská vláda nebude uživatele iCloudu hlídat. Tim Cook ale trvá na tom, že soukromá data uživatelů v Číně budou vždy bezpečná. Bequelin dodal: „Přesunem dat k místní společnosti bez dostatečných záruk mají nyní čínské úřady potenciálně neomezený přístup ke všem údajům zákazníků iCloud z Číny.“ Apple před údajnými riziky své zákazníky varoval.

Zdroj: idropnews.com